Kosten en toeslagen

Kosten peuteropvang

Kinderopvang vanaf € 0,55 per uur

De kosten voor de kinderopvang zijn voor ieder gezin anders en zijn soms moeilijk te berekenen. Dit heeft te maken met de kinderopvangtoeslag die u via de Belastingdienst kunt ontvangen wanneer u als ouder(s) werkt of studeert. De hoogte van de toeslag is onder meer afhankelijk van uw gezinsinkomen, het aantal kinderen per gezin en de opvangsoort die u nodig heeft.  Onze uurtarieven, zijn daarmee meestal bruto tarieven. Netto betaalt u, afhankelijk van uw inkomen, over het algemeen veel minder. Voor de laagste inkomensgroepen bedragen de kosten soms slechts € 0,55 per uur!

Wat betekent dit in uw situatie?

Op de site van de belastingdienst kunt u vinden wat de voorwaarden zijn (klik hier) om voor de toeslag in aanmerking te komen en kunt u berekenen (klik hier) hoeveel toeslag u ontvangt.

Uurtarieven Kindcentrum de Kiem

Via onderstaande link vindt u ons tariefoverzicht. De tarieven bieden veel mogelijkheden, afgestemd op de verschillende vragen naar kinderopvang. Ook meer incidentele opvang of opvang in alleen de even of oneven weken is mogelijk. Wij adviseren u daarom graag persoonlijk over de, voor uw gezin, meest voordelige mogelijkheden. Voor een voorstel op maat kunt u contact met ons opnemen via 0592-409865 of kinderopvang@ckcdrenthe.nl of via het invullen van het aanmeldformulier, onderaan deze pagina. Daar vindt u ook het tarievenoverzicht.

 

Aanmelden en tarieven Peuteropvang

De betaalwijze van de peuteropvang hangt af van uw gezinssituatie:

  1. U werkt en/of studeert als ouder(s) allebei of als alleenstaande ouder

In dat geval kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Vervolgens betaalt u de bruto tarieven voor de peuteropvang en ontvangt u van de belastingdienst een inkomensafhankelijke bijdrage terug. 

  1. Slechts één van beide of geen van de ouders werkt of studeert
    De peuteropvang wordt dan deels gefinancierd vanuit gemeentelijke subsidie. U betaalt aan ons direct een gereduceerde inkomensafhankelijke bijdrage voor de peuteropvang.

De netto kosten voor een peuteropvangplaats zijn in beide gevallen gelijk. In onderstaande documenten vindt u:

  • een overzicht van de netto kosten per inkomenscategorie (vanaf netto €11,85 per maand)
  • een aanmeldformulier voor de peuteropvang
  • uitleg over het aanvragen van kinderopvangtoeslag

De peuteropvang op deze Multi Functionele accommodatie (MFA) wordt in gezamenlijkheid aangeboden door CKC Drenthe Kinderopvang en Kindcentra Kits Primair. Alleen de administratie en contractzaken hiervan worden verzorgd door CKC Drenthe Kinderopvang. Voor administratieve of contractuele vragen kunt u zich daarom wenden tot CKC Drenthe Kinderopvang: 0592-40965/ kinderopvang@ckcdrenthe.nl

Voor alle overige vragen kunt u op de MFA terecht bij de pedagogisch medewerkers of één van beide schoolverantwoordelijken:

Kindcentrum de Wingerd: dewingerd@ckcdrenthe.nl of 0592-412991

IKC de Meenthe: info.demeenthe@kitsprimair.nl  of 0592-412973

 

Aanmelden peuteropvang

aanmeldformulier-kindcentrum-de-kiem

Call Now Button